Binnenkort mogen we weer! De branche staat te trappelen om opnieuw een bijdrage te leveren aan het mentale, sociale en fysieke welzijn van de samenleving. Maar hoe zorg je ervoor dat sporters straks kunnen sporten in een veilige en verantwoorde omgeving? In dit blog geven we je tips voor het inrichten van je trainingsruimte conform het protocol Verantwoord Sporten.

De richtlijn dat in het centrum één sporter per 10m2 aanwezig mag zijn, is een belangrijke voorwaarde voor het waarborgen van de anderhalve meter regel. Daarnaast zal er in je club het een en ander moeten worden aangepast. Denk hierbij aan:

– Het duidelijk aangeven van looproutes, zodat leden elkaar niet ‘in de weg lopen’
– Het visueel maken waar wel en waar niet getraind mag worden (bijvoorbeeld via afgebakende vakken op de vloer)

Ook kan het betekenen dat je de lay-out van je trainingsruimte moet aanpassen of een aantal toestellen buiten gebruik moet stellen. Hiermee zorg je ervoor dat er door sporters op de overige toestellen veilig en volgens de normen getraind kan worden. We hebben handige A4tjes voor je gemaakt, die je kunt gebruiken om aan te geven dat toestellen tijdelijk buiten gebruik gesteld zijn. Deze vind je hier.

Het is belangrijk om bij het verplaatsen van je fitnessapparatuur een aantal zaken in je achterhoofd te houden:

• Denk goed na over de indeling van de club. Zwaardere toestellen laten soms permanente afdrukken in de vloer achter.

• Zorg er bij het verplaatsen van de cardiotoestellen voor dat alle snoeren zijn losgekoppeld.

• Veel van de Matrix cardiotoestellen zijn voorzien van wieltjes, waardoor je eenvoudig de toestellen kunt verplaatsen. Zorg er wel altijd voor dat je een toestel met twee personen verplaatst.

• Let er bij het verplaatsen van je cardio-apparatuur op dat de voorkant niet over de grond schraapt. Dit kan namelijk leiden tot schade aan de apparatuur, je vloer én aan de snoeren, waardoor kortsluiting kan ontstaan.

Advies
Hulp nodig bij het inrichten van jouw fitnessvloer? Onze accountmanagers komen graag (virtueel) langs om ideeën te bespreken over de indeling van jouw vloerplan. Je bereikt ons via info@matrixfitness.nl.