Goed onderhouden fitnesstoestellen zijn veilige toestellen. Ook de levensduur van fitnesstoestellen wordt met de juiste service en onderhoud verlengd. Hoe kun je als fysiotherapeut je fitnesstoestellen goed onderhouden? En wat kan Matrix voor je betekenen?

Het begint met schoon

Fitnesstoestellen vergen weinig dagelijks onderhoud. Voor ieder toestel zijn er bepaalde richtlijnen voor gebruik. Dat zijn specifieke toestel richtlijnen, maar ook algemene richtlijnen zoals trainen met sportschoenen en niet met buitenschoenen. Hygiëne is daarin belangrijk: het schoon en zandvrij houden van de toestellen draagt bij aan hun levensduur.

Bekijk de specifieke schoonmaakinstructies per toestel hier
Preventief onderhoud van Matrix

Stilstand van je toestellen verminderen en grote reparaties voorkomen: dat gaat makkelijker met het Programma voor Preventief Onderhoud van Matrix. Wij bieden daarin een volledige oplossing: een slim, consistent plan die ontworpen is om al je Matrix-toestellen er als nieuw uit te laten zien met blijvende prestaties, terwijl de levensduur van je toestellen wordt verlengd en je investering wordt beschermd. We bieden twee mogelijke onderhoudsplannen:

  • Basisplan voor preventief onderhoud.
  • All-inclusive onderhoudsplan (meest gekozen).

Het basisplan omvat in algemene zin de reiniging van de oppervlakten, test voor soepele en stille werking van de toestellen, test HR, oortelefoons en Bluetooth, identificeren van eventuele reparaties en, indien nodig, het vastdraaien van de externe bouten.

Het all-inclusive plan nemen we al je onderhoudszorgen uit handen. We reinigen, smeren, controleren en testen al je toestellen op regelmatige basis. In het eerste jaar vindt het onderhoud vier keer per jaar plaats. In het tweede en derde jaar is dat twee keer per jaar.

Lees hier alle onderhoudswerkzaamheden die Matrix je als fysiotherapeut levert.
Als een toestel toch stuk gaat

Bij Matrix begrijpen we als geen ander dat de werktijden van de fysiotherapeut vaak niet binnen kantoortijden vallen en dat er in de meeste oefenruimtes geen tien toestellen van dezelfde soort staan. De meeste fysiotherapeuten hebben voldoende aan één toestel dat specifiek voldoet aan de eisen die ze hebben. Een van de belangrijkste eisen is de betrouwbaarheid van het toestel. Het toestel moet het te allen tijde doen. De behandeling van de cliënt is immers de kern van de dienst.

Toch kan het voorkomen dat een fitnesstoestel een storing laat zien of onderhoud nodig heeft. In dergelijke situaties kun je rekenen op onze snelle en adequate service.

Verder lezen: