In de huidige situatie is het reinigen van apparatuur belangrijker dan ooit. Welke stappen moet je hierbij volgen en welke middelen kun je het beste gebruiken om jouw apparatuur veilig en zorgvuldig te reinigen? Wij vertellen je graag meer.

Waarom reinigen?
Bij het reinigen van toestellen verwijder je ziektekiemen en vuil aan de oppervlakte. Hiermee verlaag je het risico op de verspreiding van een infectie.

Hoe reinig ik mijn fitnessapparatuur?
Reinig alle oppervlakken van het toestel zorgvuldig om ziektekiemen te verwijderen. Matrix beveelt de volgende reinigingsmiddelen aan:

  • Mild afwasmiddel en water (1:10 verdunning);
  • Azijn en water (1:20 verdunning);
  • Matrix Multi-cleaner
    Speciaal schoonmaakmiddel voor Matrix-apparatuur inclusief consoles. Je kunt dit schoonmaakmiddel direct en voordelig bij ons bestellen (zolang de voorraad strekt!). Neem hiervoor contact met ons op via service@matrixfitness.nl.
  • Schoonmaakdoekjes: gebruik een theedoek of een droge, niet pluizende schoonmaakdoek. Geen papier!

Let op!
–  Zorg ervoor dat je de reiniger eerst op een doek aanbrengt en vervolgens de doek gebruikt om de apparatuur af te vegen. Wij adviseren je om hiervoor een theedoek te gebruiken.
– Spuit nooit de reiniger rechtstreeks op de apparatuur, aangezien dit corrosie of schade aan elektronische componenten kan veroorzaken.

Wat we bij Matrix afraden:
– Reinigingsmiddelen op basis van ammoniak of zuur;
– Schurende reinigingsmiddelen;
– Een papieren doek gebruiken;
– Bleekmiddel;
– Het reinigingsmiddel rechtstreeks op de apparatuur aanbrengen;

Bovenstaand kan leiden tot schade aan de apparatuur.

Tutorial
Bekijk via deze link een tutorial over hoe je onze apparatuur eenvoudig kunt reinigen.

Hoe vaak moet ik straks mijn toestellen reinigen?
Matrix raadt op advies van het RIVM aan om elk toestel voor én na gebruik te reinigen.

Secure Bottle Holder
Om het je leden zo gemakkelijk mogelijk te maken de apparatuur te reinigen heeft Matrix een fijne nieuwe accessoire ontwikkeld. De Secure Bottle Holder is gemakkelijk op ieder krachttoestel te bevestigen en geschikt voor alle soorten en maten handgels en reinigingsprays. Deze middelen heb je dus altijd bij de hand, waardoor het gebruik ervan vergemakkelijkt wordt. Daarbij zijn losse flacons op de vloer direct verleden tijd. Opgeruimd staat netjes! Informeer via info@matrixfitness.nl.

We hopen dat deze informatie je helpt bij het reinigen van Matrix-apparatuur. Mochten we je nog ergens bij kunnen helpen, neem dan contact op met onze service-afdeling via service@matrixfitness.nl.