Leden krijgen een beetje extra vertrouwen waardoor de drempel om te gaan sporten lager wordt.

 

In de lucht zijn continue bacteriën, virussen en andere ziektekiemen aanwezig. Luchtreiniging is dan ook een belangrijk topic, zeker in deze tijden. Hoe beter de luchtreiniging in (openbare) ruimtes, hoe kleiner de kans dat onder andere virussen verspreid worden. In dit artikel gaan we in gesprek met Erwin Boonstra, mede-eigenaar Sportcentrum Ursus. Hij vertelt ons over de rol van ventilatie in zijn sportcentrum en hoe de inzet van AernoviR luchtreinigingsapparatuur bijdraagt aan een beetje extra vertrouwen richting zijn leden.

Erwin Boonstra is samen met zijn vader verantwoordelijk voor het succes van Sportcentrum Ursus in Leeuwarden. Deze moderne sportclub richt zich niet specifiek op één doelgroep: iedereen is van harte welkom en ontvangt de begeleiding die bij hem of haar past. Erwin en zijn team houden altijd hun ogen open voor innovaties op het gebied van sport & veiligheid, om zo blijvend hun leden een veilige en verantwoorde sportomgeving te bieden. Dit werd nog vele malen belangrijker toen het corona-virus zijn intrede deed in maart dit jaar. Erwin: “De ventilatie binnen het sportcentrum is goed, toch blijven we kijken naar opties om de luchtkwaliteit te verbeteren zodat we een omgeving creëren waar onze leden op een veilige manier kunnen sporten.”

Het juiste moment
Na de heropening van sportscholen merkte Erwin dat niet alle leden hun weg wisten terug te vinden naar de club. Opvallend was dat vooral leden, die zich in de zogeheten risicogroep bevinden, wegbleven. “Zeker deze groep gaf aan het toch wel spannend te vinden om te sporten in een ruimte waar meerdere mensen aanwezig zijn.” vertelt Erwin. De vader van Erwin behoort zelf ook tot een risicogroep, waardoor hij deze terughoudendheid heel goed begrijpt. Zelf deden vader en zoon al onderzoek maar vonden nog geen goede oplossing. Matrix Fitness introduceerde precies op het juiste moment AernoviR luchtreinigingsapparatuur. “Toen onze contactpersoon bij Matrix meer vertelde over dit nieuwe product viel alles op zijn plek. Het feit dat AernoviR een medisch gecertificeerd product is gaf voor ons de doorslag.’’

Extra vertrouwen
Inmiddels zijn alle trainingsruimtes van Sportcentrum Ursus elk voorzien van één AernoviR, in grotere zalen staan er zelfs twee. Daarnaast beschikt de ontvangstruimte over een AernoviR en worden de kleedkamers nog voorzien. Sportcentrum Ursus ontvangt veel goede reacties op de aanwezigheid van luchtreinigingsapparatuur. “Je merkt dat leden zich veiliger voelen en ziet dat sporters, die binnen de risicogroep horen, langzamerhand steeds meer terugkeren. Sporters krijgen op deze manier een beetje extra vertrouwen waardoor de drempel om te gaan sporten lager wordt. “Op de vraag of Erwin AernoviR aan zou raden aan andere ondernemers geeft hij een duidelijk antwoord: “Ja zeker, het is iets wat je aan je leden aanbiedt om ze nóg meer op hun gemak te stellen. Bij Ursus vinden we het belangrijk leden te garanderen dat ze op een veilige manier terecht kunnen bij ons en AernoviR draagt daar zeker aan bij.”

Matrix Fitness is exclusief distributeur van AernoviR: het medisch gecertificeerde product dat gebruik maakt van High-Intensity-Plasma Luchtdesinfectie (HPL). Aan de hand van deze effectieve plasma-luchtdesinfectie worden bacteriën gedood, virussen gedeactiveerd en geuren geneutraliseerd. Meer weten over de mogelijkheden van AernoviR luchtreinigingsapparatuur in jouw club of praktijk? Klik dan hier >