Vaste prik in elke gym: de loopband. Ideaal voor de warming-up of coolingdown, perfect voor een sterk staaltje cardiotraining. Welke loopband kies je voor jouw trainingsruimte?

Onze nieuwe cardiolijn geeft je de vrijheid om jouw ideale loopband samen te stellen. Maar hoe maak je de juiste keuze uit vijf verschillende consoles en drie soorten toestellen? We helpen je graag op weg!

Welke ervaring wil je jouw leden bieden?

Eerst de console, die is namelijk bepalend voor de trainingservaring. Wil je je leden een geavanceerd systeem bieden, dan kies je voor het meest uitgebreide type: Touch of Touch XL. Met Virtual Active kunnen ze dan bijvoorbeeld op de meest iconische plekken ter wereld rennen – van een tocht langs de Californische kust tot een rondje Parijs. De Touch-consoles zijn meer dan compleet en bieden alle gemakken en functionaliteiten om een sportieve training uit te voeren.

Ben je meer van de basics? Ons premium en reguliere led-consoles zijn voorzien van de meest essentiële functionaliteiten. Met een gebruiksvriendelijke interface, een groot cijferdisplay en de optie tot trainingsfeedback. Handig voor bijvoorbeeld een hotelgym, wellness of fysiotherapiepraktijk. Daarnaast is er een iets uitgebreider led-console speciaal voor groepslessen, zoals small group training of runningclasses. Deze heeft sneltoetsen voor snelheid, helling en weerstand. Dat geeft je leden extra gebruiksgemak tijdens de lessen.

Ontdek onze consoles
Wie gebruikt de loopband?

Console gekozen? Dan is het toestel zelf aan de beurt. Ook die zijn er in allerlei varianten, van basic tot luxe. Kijk eerst goed naar je doelgroep en maak op basis van hun wensen de juiste keuze. Komen fanatieke hardlopers bijvoorbeeld regelmatig hun grenzen bij je verleggen? Dan is onze Performance Serie met uitgebreide functies wellicht het meest geschikt. Kies voor een loopband die 20 tot 24 km/u kan en waarbij je de helling kan opschroeven naar 18%. Zo vindt ook de doorgewinterde duurloper genoeg uitdaging. Wordt de loopband minder intensief gebruikt? Dan kun je kiezen voor de Lifestyle Serie. Die heeft minder ruimte nodig en start automatisch de work-out na één druk op de knop.

Matrix Fitness cardiolijnMatrix Fitness cardiolijn Matrix Fitness cardiolijn

Ontdek onze loopbanden
Hoe intensief wordt de loopband gebruikt?

Draait de loopband overuren? Kies dan voor een solide model dat weinig onderhoud vergt. Check bijvoorbeeld even na hoeveel gerende kilometers het toestel een servicebeurt nodig heeft. Als je loopband veel meters maakt, zijn onderdelen vaak ook wat sneller aan vervanging toe. Dan is het handig als een monteur makkelijk bij de motor, band of koptelefoonaansluiting kan. Ook fijn: een toestel dat simpel schoon te maken is, bespaart jou (of je schoonmaakteam) een hoop frustratie. En als er wieltjes onder de loopband zitten kun je hem makkelijker opzij rijden als je onder het apparaat moet schoonmaken (of als je je cardiocircuitanders wilt indelen).

Check-out deze onderhoudstips
Wat is je budget?

Hoe uitgebreider het toestel, hoe hoger de prijs. Maar bij Matrix ben je hoe dan ook verzekerd van een duurzame loopband én begeleiding voor, tijdens en na de aanschaf. Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend advies en een kosteninschatting. We denken graag met je mee!

Neem contact met ons op!