Henk Grol begon al met judoën als jochie van vijf. In 2008 werd hij Europees kampioen en datzelfde jaar veroverde hij een bronzen plak tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

In 2012 wist hij zijn naam hoog te houden door wederom de derde plek op te eisen bij de Spelen in Londen. In 2015 en 2016 werd hij nogmaals Europees kampioen. Deze indrukwekkende prijzenkast maakt hem het boegbeeld van de Nederlandse judo. In een radio-interview liet Henk terloops vallen dat NOC*NSF moeite had om een geschikte trainingsruimte voor hem te regelen. De directeur van Matrix Fitness hoorde dat en besloot Henk direct te benaderen via sociale media. Binnen no-time had de judoka een nieuwe hoofdsponsor én een solide fitnessplek.

Henk Grol:

‘Believe in Better’ is zowel voor Matrix Fitness als voor mij een levensmotto

Speciaal voor mij heeft matrix fitness een hardcore gym ingericht zoals nergens in Nederland te vinden is. De afgelopen tijd leken tegenslagen Henk in de houdgreep te hebben. Op beslissende momenten schoot hij nét tekort, waardoor hij knarsetandend genoegen moest nemen met de tweede plek. Henk zet alles op alles om het beste uit zichzelf te halen, wij zorgen dat de apparatuur perfect aansluit op zijn trainingsdoelen. Henk heeft zijn blik gericht op de overwinning. Strijdlustig als nooit tevoren en gesteund door de kracht van Matrix.