Laurine van Riessen – voormalig langebaanschaatsster. Na een glansrijke schaatscarrière, met een bronzen medaille op de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver, besloot Laurine van Riessen haar focus te verleggen naar het baanwielrennen. En hoe!

In 2015 wist ze bij het EK baanwielrennen de hand te leggen op een bronzen plak bij het onderdeel teamsprint. Datzelfde jaar won ze niet alleen de sprint, maar ook de 500 meter tijdrit en de ‘keirin’ tijdens het NK. Haar Olympisch debuut in 2016 in Rio zal menig fan nog op het netvlies gebrand staan. Nadat twee ‘keirin’-tegenstanders ten val kwamen, moest Laurine plotseling uitwijken. Op spectaculaire wijze reed ze een stukje over de steile wand boven de baan. De race wist ze weliswaar niet te winnen, maar de harten van de fans had ze veroverd.

Vastberaden maakte ze vervolgens een allesomvattend plan om haar voorbereidingen richting de Spelen van 2020 te optimaliseren; materiaal, krachttraining, suppletie, testen, wielrentrainingen en natuurlijk wedstrijden. Wij houden van deze eigenzinnige sportster en ondersteunen haar dan ook graag in haar ambities. Haar doel? De eerste Nederlandse vrouw worden met een medaille op de Winter- en de Zomerspelen! Gó Laurine!

MADE BY PASSION. MADE BY POWER. MADE BY MATRIX.

 

Lees nu de eerste blog van Laurine.

Op weg naar Tokyo met Matrix

LAURINE VAN RIESSEN

“Sinds de Olympische Spelen in Rio word ik door Matrix ondersteund om mijn olympische droom waar te kunnen maken. Vol vertrouwen in mijn Road to Tokyo zullen zij dit blijven doen tot de Olympische Spelen van 2020. De komende periode neem ik je mee op mijn weg naar deze Olympische Spelen en zal ik laten zien waarin Matrix mij ondersteunt en wat er allemaal bij zo’n voorbereiding komt kijken.

Vanuit het schaatsen ben ik ongeveer 4 jaar geleden overgestapt naar het baanwielrennen om op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 voor een medaille te strijden op het onderdeel teamsprint. Dit is helaas niet gelukt. Ook al was het een mooie ervaring, uiteindelijk kwam ik daar voor een medaille.

Daarom heb ik na die Olympische Spelen besloten om me 4 jaar volledig te richten op het baanwielrennen en niet meer terug te keren naar het schaatsen. Ik ga er alles aan doen om tijdens de Spelen in Tokyo echt mee te kunnen doen om de medailles en hiermee de eerste Nederlandse vrouw te worden met een medaille op de Winter- en Zomerspelen. Dat is mijn doel.

Op de weg daarnaartoe wil ik er alles aan doen om mijn doel te bereiken. Daarom ben ik na de Spelen van 2016 een samenwerking aangegaan met Matrix Fitness. Matrix heeft mij sindsdien ondersteund om mijn voorbereidingen richting de Spelen te optimaliseren. Aan het begin van deze olympische cyclus heb ik een plan gemaakt om alles wat er maar mogelijk is te verbeteren: materiaal, mijn eigen krachttrainer, suppletie, testen, trainingen en natuurlijk de wedstrijden. Inmiddels is een groot deel van het plan al in uitvoering, maar richting de Spelen moet er uiteraard nog veel gebeuren.

Om de volgende stap in mijn ontwikkeling te kunnen maken, rijd ik sinds afgelopen zomer voor BEAT Cycling Club, waarbij Matrix mij nog steeds ondersteunt als persoonlijke sponsor.

Ik weet inmiddels dat het enorm moeilijk is om een medaille te halen op de Spelen, maar ik zal er alles aan doen om die kans zo groot mogelijk te maken. Hoe ik dit doe lees je in mijn volgende blog.”