Cliënten willen graag een gezond lichaam zonder pijn en ongemakken. Als fysiotherapeut help je ze dit doel te bereiken, met resultaatgerichte oefeningen en praktisch advies. Matrix fysiotherapie toestellen kunnen daarbij ondersteunen. Onze medische toestellen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die revalideren, of minder mobiel zijn. Toegankelijkheid is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze medische apparatuur. Maar het gaat verder dan alleen toestellen; we denken ook graag mee over de ideale inrichting van jouw (oefen)ruimte.

KENMERKEN toestellen:

  • Lage instap: Door de lage instap is een eenvoudige en veilige betreding van de toestellen gegarandeerd.
  • Eenvoudige bediening: Dankzij de duidelijk herkenbare geel gekleurde hendels, is het voor de cliënt helder hoe én waar de toestellen ingesteld kunnen worden. Iedere klant kan zo op zijn eigen niveau optimaal en effectief bewegen in een veilige setting.
  • Rolstoel toegankelijk: Waar mogelijk, zijn de toestellen geschikt gemaakt voor mensen in een rolstoel. Dit betekent dat cliënten eerder kunnen starten met revalideren, wat kan leiden tot een korter revalidatietraject.
  • Posities instellen: Klanten kunnen vanuit een zittende positie de positie van onze toestellen instellen. Verder is er in het design rekening gehouden met de rol van de therapeut; hij/zij kan dan ook staand veel instellingen bijstellen.
  • Juiste uitvoering: Ieder toestel is voorzien van een instructiesticker, waarmee de cliënt controleert of hij/zij de juiste uitgangspositie heeft ingesteld. De instructiesticker biedt ook hulp bij de juiste uitvoering van een beweging op het toestel.
  • Belastbaarheid: Door kleine, makkelijk aanpasbare weerstandssprongen kies je de belasting die voor jouw klant passend is.
  • Speciale handvaten: Onze toestellen zijn uitgerust met de zogeheten ASG (Action Specific Grip) handvaten. Deze zijn zo ontwikkeld dat gedurende een oefening de druk- en trekkrachten op de handen optimaal wordt verdeeld en overgebracht. Hierdoor ontstaan vloeiende bewegingen en ervaren mensen met reumatische aandoeningen in de hand- en polsgewrichten minder last.

Inrichten van een goede oefenruimte

Een oefenruimte met een beperkt aantal vierkante meters? Wij leveren toestellen waarmee veel verschillende oefeningen kunnen worden gedaan op een klein vloeroppervlak, zoals onze ‘Functional Trainer’. Ook denken we graag mee over hoe je je ruimte zo efficiënt mogelijk kan inrichten. Nieuwsgierig naar de ruimtes die wij reeds hebben ingericht? Klik op onderstaande button.

Even binnenkijken?

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw oefenruimte? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.