Kinderen in Nederland zijn kampioen stilzitten. In de Beweegrichtlijnen adviseert de Gezondheidsraad alle kinderen van 4-18 jaar om 3 keer per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen. Matrix Fitness onderstreept het belang van bewegen bij kinderen. Wij zijn dan ook de trotse initiatiefnemer van de 10@10 Challenge in Nederland.

De 10@10 Challenge heeft één doel; kinderen in beweging brengen. Het initiatief is komen overwaaien uit de UK. Het idee is simpel: op één dag in het jaar gaan we met zoveel mogelijk kinderen van basisscholen uit heel Nederland om 10 uur in de ochtend 10 minuten bewegen. Schrijf jouw school hier in. 

100.000 kinderen in beweging
In 2018 organiseerde Matrix Fitness tijdens de Nationale Sportweek voor het eerst de 10@10 Challenge. We hebben op ‘National Fitness Day’ maar liefst 100.000 kinderen in beweging gebracht. Klik hier voor de aftermovie.

Op woensdag 25 september keert de 10@10 Challenge terug. Naast wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, hebben ook olympisch kampioene zeilen Marit Bouwmeester en baanwielrenster Laurine van Riessen zich dit jaar verbonden als ambassadeurs aan de Challenge. Samen willen we dit jaar nog meer kinderen in beweging brengen!

Wil jij jouw school ook aanmelden voor de 10@10 Challenge? Ga dan naar www.10at10.nl. Alle deelnemende scholen maken automatisch kans op een Winners Workout van Rico Verhoeven voor de hele school.

P.S. Wij zoeken ook partijen die zich willen hardmaken voor het in beweging brengen van basisschool kinderen. Interesse? Stuur een mail naar 10at10@matrixfitness.nl