Als fysiotherapeut gaat het waarmaken van je ambities gepaard met het doen van investeringen. Helemaal wanneer het gaat om de inrichting van je oefenruimte. Een efficiënte, winstgevende ruimte met fitnesstoestellen die jou en je cliënt écht helpen, vraagt om een besteding die doorgaans niet in een keer op tafel te leggen is. Hoe kun je dat toch verwezenlijken zonder in te boeten op je ambities?

Leasen of lenen?

Een zakelijke lening kan bewerkelijk en duur zijn. Daarnaast wordt bij de aanvraag van een krediet normaliter een garantie of onderpand geëist. Voor een groot aantal fysiotherapeuten is dat niet altijd mogelijk. Leasen is daarentegen een makkelijke manier om nieuwe toestellen te financieren. Maandelijks betaal je een vooraf vastgesteld bedrag dat bestaat uit rente en het termijnbedrag. De duur van die betalingen staat gelijk aan of is zelfs korter dan de verwachte levensduur. Er zijn twee soorten van leasen: operationele lease en financiële lease.

Operationele lease

Deze vorm van leasen kan gezien worden als een zakelijke vorm van huren. De kredietverstrekker blijft economisch en juridisch eigenaar. Het beheer en de risico’s geef je uit handen. Fitnesstoestellen die je financiert met operationele lease zijn geen eigen vermogen. Ze staan dan ook niet op je balans. Fiscale voordelen loop je daardoor mis. In de meeste gevallen is er aan het einde van de overeenkomst van operationele lease sprake van een restwaarde. Gewoonlijk kun je tegen betaling van die restwaarde alsnog eigenaar worden van de fitnestoestellen.

Financiële lease

Met financiële lease ben je meteen eigenaar van de fitnesstoestellen. Ze staan dan ook direct als bezit op je balans. Daardoor profiteer je van fiscale voordelen zoals afschrijvingen en investeringsaftrek. De fitnesstoestellen zelf zijn het onderpand van je financiering. Om een leaseaanvraag in te dienen heb je geen jaarcijfers nodig. Je hoeft geen eigen geld in te brengen om te leasen. Breng je wel eigen kapitaal in, dan kun je de uiteindelijke maandbedragen terugbrengen. Dat kan ook als je ervoor kiest een slottermijn af te spreken.

Investeren in de toekomst van je organisatie

Investeren in de juiste fitnesstoestellen die passen bij jouw doelen als fysiotherapeut hoeft niet moeilijk te zijn. Matrix werkt samen met verschillende gerenommeerde leasemaatschappijen met kennis van de fysiotherapie en kennis van fitnesstoestellen. Zo kun je jouw ambities waarmaken.

Weten wat het jou kan opleveren? Vul dan onderstaand contactformulier in om vrijblijvend een afspraak te maken met een van onze adviseurs.