Op vrijdag 22 & zaterdag 23 november was het zover: Fitfair 2019. Als hoofdsponsor van dit event zitten we nog stilletjes na te genieten. Aan alle ondernemers die we tijdens de beurs hebben mogen ontmoeten: dank voor alle leuke, inspirerende & enthousiaste contactmomenten. Dankzij jullie was de Fitfair ook dit jaar een geslaagd event! Fitfair gemist? Of was je niet in de gelegenheid onze stand – of één van onze seminars – te bezoeken? No worries. De belangrijkste hoogtepunten hebben we voor je op een rij gezet.

Victorieus netwerkontbijt
Op vrijdag 22 november (Professional Only Day) was het team van Matrix Fitness al vroeg uit de veren. Om 08.00 uur mochten wij zo’n 80 ondernemers verwelkomen voor het Matrix netwerkontbijt. Een sterk begin van de dag!

Arie Boomsma deelde tijdens het ontbijt zijn indrukwekkende verhaal over de Victory van Vondelgym, met speciale aandacht voor ‘Community’ en ‘Branding’. Vanuit het bedrijfsleven direct door naar de (top)sport. Jetze Plat (triatleet & handbiker) en Aloys Bijl (ambtenaar) ontroerden, verwarmden en inspireerden de aanwezigen met hun persoonlijke overwinningsverhaal. Wist je trouwens dat Jetze & Aloys één van de trotse sportduo’s zijn, die een prominente rol spelen in de gloednieuwe Matrix Find Your Victory Beweegcampagne? Of je nou een marathon wilt lopen, of gaat voor een felbegeerde gouden medaille op de Olympische Spelen: het begint allemaal met het stellen van een doel. En daar draait het om in deze nieuwe beweegcampagne. Lees hier meer over de campagne en de mogelijkheden hiervan binnen jouw club of fysiopraktijk!

Seminars: Een kijkje in de keuken  
Leren van andere branches, dat was het thema van de Matrix-seminars. Het programma werd afgetrapt door Frans Goenee – inspiratiemanager bij de Efteling. Volgens Frans draait het allemaal om het creëren van herinneringen bij sporters, blijf ze verwonderen met klantbeleving. Dat doe je niet alleen want volgens Frans maken medewerkers het verschil. Ook technologie speelt hierbij een belangrijke rol, waarmee je processen binnen je onderneming kan automatiseren.

Frans gaf het stokje over aan Erben Wennemars, ongetwijfeld één van de meest enthousiaste schaatsers die Nederland ooit heeft gekend. Ditzelfde enthousiasme verspreidde hij dubbel en dwars onder de aanwezigen. Hij hield het publiek scherp, waarbij hij adviseerde om als ondernemer blijvend te kijken naar wat er anders kan – en beter. Het gaat niet om doen maar om de bedoeling.

 

Richard van Hooijdonk – futurist &  trendwatcher – nam het publiek vervolgens mee in een tijdreis, naar een wel heel dynamische toekomst. Want met al die technologische trends, is onze industrie wel Future Proof? Volgens Richard is de gym van de toekomst een ecosysteem, waarin generaties en industrieën samenwerken. De sleutel is verandering. Richard adviseert clubs om verandering te omarmen, want dit is noodzakelijk om het bestaansrecht van je fitnessonderneming in de toekomst te bewaken. Meer informatie? Check de E-books van Richard hier.

Van technologie schakelden we over naar de wereld van Hospitality. Romeo Oehlers (rHo Training) ging in op het ontwikkelen van een gastvrije mindset binnen een fitnessorganisatie. Hij benadrukte dat Hospitality een integraal onderdeel hoort te zijn van je totaalbeleid. Elk contactmoment telt hierbij (wist je dat bij elke sportersbezoek er zo’n 120 contactmomenten zijn?). Manieren om de gastbeleving naar een hoger level te tillen zijn geurbeleving, je lichaamstaal op de klant afstemmen, weten wie je klant is en een uitnodigende omgeving creëren binnen je gym.

Last – but not least – schudde Kirsten de Klein van Kenniscentrum Sport het publiek flink wakker, met haar facts & figures over het gedrag van sporters en de rol van de ondernemer hierin. Zo blijkt dat 19.5 % van de sporters – die een lidmaatschap van 24 maanden afsluit – nog nooit de desbetreffende gym heeft bezocht (!). Ook ging ze in op de fases van de gedrag, waarbij voorbereiding, actie en terugvallen een belangrijke rol spelen. Benieuwd naar de gehele presentatie van Kirsten? Klik hier.

Glute, gluter, glutes! 
Met trots toonden we op de Matrix-stand onze nieuwe Magnum Glute Trainer. Een krachtig plate loaded toestel, waarmee je ijzersterke glutes ontwikkeld. De Glute werd fanatiek uitgeprobeerd tijdens de beurs. Een aantal van deze enthousiaste bezoekers bleken snelle beslissers en claimden direct hun Glute Trainer tegen een scherpe Black Friday-prijs. Ook jij hebt de kans om nog te profiteren van deze Black Friday- actie. Maar wees er snel bij, de actie loopt t/m vrijdag 29 november a.s. Klik hier om jouw Glute Trainer te claimen, of neem direct contact op met je Matrix-contactpersoon voor de voorwaarden.

Magnum Glute Trainer

Productinnovaties
Op de stand was er ook volop aandacht voor onze nieuwe onderscheidende trainingsconcepten:

Target Training
Rood, groen of blauw? Show your true colors! Het nieuwe Target Training console gebruikt animaties en kleuren om sporters te motiveren gedurende hun work-out. Jij bepaalt je target, ons Target Training console doet de rest. Nu beschikbaar op de Matrix Training Cycles, S-Drive Power en de RXP Rower. Resultaatgericht trainen op drie zeer verschillende toestellen maar met het gemak van één console.

Connected Solutions
Connected Solutions, de software die trainers en sporters met elkaar verbindt. Trainers creëren eenvoudig trainingsschema’s en real-time klantendata helpt ze sporters bij te sturen daar waar nodig. Sporters kunnen op hun beurt direct aan de slag met hun persoonlijke trainingsschema. Win win! Easy toch?

eGym/efle-xx
Mobiliteitstraining gecombineerd met krachttraining. Het een kan eigenlijk niet zonder de ander. We present you: eGym en efle-xx. Daar waar het eGym circuit zich focust op een total body kracht work-out, richt de efle-xx apparatuur zich op het verbeteren van mobiliteit en het verlengen van de spieren. Gemak staat voorop met deze volautomatische toestellen. Met een persoonlijke chip worden vooraf ingestelde trainingsinstellingen en -gewicht automatisch geladen en alle trainingsgegevens worden opgeslagen in de app.  eGym & efle-xx, een sterke combinatie, ook afzonderlijk van elkaar toe te passen binnen jouw clubconcept. En uiteraard te koppelen met de Matrix Cardio-apparatuur.

 

Ben je getriggerd door bovenstaande trainingsconcepten? En ben je benieuwd of één – of meerdere – van deze concepten past binnen jouw club of fysiopraktijk? Wij vertellen je graag meer! Neem contact met ons op via marketing@matrixfitness.nl en wij komen vrijblijvend een keer bij je langs, of sturen je meer informatie per mail. Aan jou de keuze!