De samenwerking met Matrix Fitness geeft Rotterdam Sportsupport de mogelijkheid om verenigingen te helpen een ruimte binnen het sportcomplex opnieuw in te richten en te exploiteren. Door een ruimte anders in te richten, kunnen verenigingen met een eigen accommodatie een speciale trainingsruimte voor leden realiseren. “Wij geloven dat we op deze manier Rotterdamse verenigingen kunnen helpen om nieuwe leden te binden,” zegt Danny Rijnhout, verenigingsadviseur van Rotterdam Sportsupport. “Verenigingen kunnen de ruimte breed exploiteren om bijvoorbeeld ouders in beweging te brengen of door beweegprogramma’s voor andere doelgroepen te draaien.”

Aantrekkingskracht vergroten

Kracht- en conditietraining is bij veel Nederlandse sportverenigingen nog geen standaard onderdeel van het trainingsprogramma, zoals in het buitenland vaak wel het geval is “Wij geloven dat we met het aanbieden van kracht- en conditietraining het niveau van de (breedte)sport in Nederland een impuls kunnen geven en dat we zo verenigingen kunnen helpen om meer leden langer aan de vereniging te binden. Dat leidt uiteindelijk tot een duurzame versterking van de verenigingen,” zegt Anne-Marie Kuiper, Directeur Marketing bij Matrix Fitness.

Pilot

In een pilot gaan beide partijen bij twee nader te bepalen Rotterdamse verenigingen een ruimte ombouwen tot multifunctionele trainingsruimte. Rotterdam Sportsupport en Matrix Fitness gaan met de clubs in gesprek om een plan te vormen, leden te betrekken, de financiering te realiseren en de ruimte te exploiteren. Rijnhout: “Door dit zorgvuldig te monitoren kunnen we ontdekken wat deze omzetting kan betekenen voor het exploitatiemodel en de toekomst van de sportvereniging.”

Meer weten

Heb je binnen je vereniging een ruimte over die je graag zou willen inrichten als functionele fitnessruimte of ben je benieuwd welke kansen er voor jouw vereniging liggen? Neem dan contact met ons op.