S-Force Performance trainer

FIBO; hét moment waarop fitnessland kennis maakte met de nieuwe S-Force Performance Trainer. Deze HIIT-topper combineert een uniek ontworpen cyclische sprintbeweging met twee actieve posities en een magnetisch weerstandssysteem, om snelheid & kracht op te bouwen. Of je het toestel nu gebruikt als onderdeel van je small group training of stand-alone op de cardiovloer; je kunt rekenen op een work-out to the max #maytheforcebewithyou.

Gedurende de hele sprint op de S-Force wisselen bewegingen – zonder enkele onderbreking – elkaar   af. De beweging op de S-Force bootst een gehele sprintcyclus na. In de staande positie worden de kuiten en hamstrings getraind, terwijl de versnellingspositie toegespitst is op de scheenbenen en quadriceps. Uit wetenschappelijk onderzoek van TopSport Limburg is geconcludeerd dat de S-Force daadwerkelijk de sprint performance van de sporter verbetert:

‘De behaalde verbeteringen zijn betekenisvol. Voor beginnende sprinters garandeert de S-Force een verbetering. Elke tiende seconden kan het verschil tussen zilver en goud betekenen.’

Intensieve trainingsprotocollen

De trainingsprotocollen voor HIIT-training, die specifiek werden ontwikkeld met S-Force in gedachten, combineren het exclusieve – door Matrix ontwikkelde – Sprint 8 programma met tal van HIIT-laders, om jouw sporters tot het uiterste te drijven. Je kunt er zeker van zijn dat deze intensieve protocollen het natuurlijke groeihormoon activeren, waardoor sporters in een kortere tijd meer vet verbranden en spiermassa opbouwen.

Meer weten?

Is je nieuwsgierigheid na het lezen van dit artikel geprikkeld? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking met de S-Force.