In het onderwijs worden steeds vaker de voordelen gezien van een eigen sportruimte. Sporten helpt leerlingen namelijk beter te concentreren en zich beter te voelen. Een eigen sportvoorziening kan functioneren als belangrijk uithangbord voor de school. Scholen worden zo aantrekkelijker voor nieuwe leerlingen.

Voor vele scholen hebben wij al de kans gekregen een prachtige fitnessruimte in te richten. Denk aan Universiteiten, Hogescholen, CIOS opleidingen en ROC’s. Benieuwd naar de voordelen van onze fitnesstoestellen voor scholen? Lees dan snel verder.

Voordelen

  • Veiligheid: De cardiotoestellen hebben een lage instap en langzame startwattages en/of snelheden waardoor de veiligheid van de leerlingen gewaarborgd wordt.
  • Eenvoudig aan te passen: De geel gekleurde hendels op de de apparatuur zijn duidelijk herkenbaar. Onze Versa+ toestellen zijn voorzien van zogeheten ”dual air shocks” waardoor het zeer makkelijk is de toestellen zelf in te stellen.
  • Overzicht: De lage gewichtstapels, van bijvoorbeeld de Versa lijn, zorgen ervoor dat de docent als het ware over de toestellen heen kan kijken en zo het overzicht behoudt.
  • Focus: Veel toestellen houden zelf het aantal herhalingen bij. De leerlingen kunnen zich daardoor concentreren op een correcte uitvoering van een oefening in plaats van op het tellen.
  • Speciale handvatten: Onze fitnesstoestellen hebben de zogeheten Action Specific Grips (ASG).  Hierdoor weet zowel de docent als de leerling dat ze geen verkeerde bewegingen maken op de toestellen.
  • Instructiesticker: Door de kleuren en instructiestickers is het voor een docent makkelijk om opdrachten te geven. Zo zijn bijvoorbeeld alle toestellen voor een been work-out voorzien van een blauwe instructiesticker.
  • Drie jaar volledige garantie: De toestellen zijn van hoge kwaliteit. Mocht er toch wat mis gaan, dan bieden we snelle service en 3 jaar garantie, zodat de leerlingen weer snel aan de slag kunnen op de apparatuur.

Inrichting van de ruimte

Bij het inrichten van een sportvoorziening denken we graag mee, om er zo voor te zorgen dat grotere groepen leerlingen tegelijk een afwisselende les krijgen. Bij de inrichting houden we er rekening mee dat de ruimte optimaal wordt benut en dat de juiste verhouding van stationair en free movement wordt gevonden. De afwisseling van verschillende elementen maakt dat de fun factor en leercurve voor leerlingen maximaal is.

Meer weten?

Laat een bericht achter via het onderstaande formulier. We nemen graag contact met je op.