Na een glansrijke schaatscarrière, met een bronzen medaille bij de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver, besloot Laurine van Riessen haar focus te verleggen naar het baanwielrennen. En hoe!

In 2015 wist ze bij het EK de hand te leggen op een bronzen plak bij het onderdeel teamsprint. Datzelfde jaar won ze niet alleen de sprint, maar ook de 500 meter tijdrit en de ‘keirin’ tijdens het NK. Haar Olympisch debuut in 2016 in Rio zal menig fan nog op het netvlies gebrand staan. Nadat twee ‘keirin’-tegenstanders ten val kwamen, moest Laurine plotseling uitwijken. Op spectaculaire wijze reed ze een stukje over de steile wand boven de baan. De race wist ze weliswaar niet te winnen, maar de harten van de fans had ze veroverd. Laurine heeft zich aangesloten bij het Matrix Pro Cycling team. Daarmee werd zij de eerste buitenlandse rijdster in dit Britse vrouwenfietsteam, daarnaast is zij tevens ambassadeur van Matrix Fitness Benelux.

Laurine van Riessen:

sportiviteit en gezondheid staan bij Matrix hoog in het vaandel

Samen met Matrix Fitness krijg ik via dit team de ondersteuning die ik nodig heb om mijn doelen als baanwielrenster te kunnen halen.  Tijdens onze gesprekken werd al snel duidelijk dat mijn visie en hun teamfilosofie overeenkomen. Ze hebben een duidelijk verhaal en mijn doel om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio werd met enthousiasme ontvangen. Ik ben trots dat ik tegenwoordig onder de vlag van Matrix Pro Cycling fiets.