STERK VOOR DE SAMENLEVING

Sterk voor de klant, sterk voor de samenleving. Dat is Matrix Fitness. Vanuit die gedachte ondersteunen we diverse maatschappelijke initiatieven die een grote impact maken. Daarom, en vanwege onze verbintenis met het Nederlandse rugby, zijn we de trotse supporter van de Harde Leerschool.

De Harde Leerschool biedt een programma waarbij jongeren leren om vertrouwen en respect te krijgen in elkaar en in zichzelf, door een intensief, fysiek en mentaal programma waarin rugby de hoofdrol speelt. Het programma tackelt problemen die jongeren hebben met gedrag, werkloosheid, criminaliteit en autoriteit. Het leert jongeren zelf verantwoordelijkheid te nemen en bereidt hen voor op werk of een (vervolg)opleiding

waarbij hun potentieel wordt benut. De Harde Leerschool is bedoeld voor kansarme jongvolwassenen met veel afstand van de arbeidsmarkt. Jongeren die de kans aangrijpen om voortaan anders om te gaan met gezag, langdurige werkloosheid of criminaliteit. Het programma wordt begeleid door professionele rugbycoaches, professionele mentale coaches en een programmaleider. De Harde Leerschool werkt bovendien samen met School of Hard Knocks, die al sinds 2007 programma’s organiseert volgens dezelfde principes. Rugby is bij uitstek een sport waar mentale weerbaarheid en het creëren van onderling respect centraal staan, zowel binnen het team als richting de tegenstander. Door middel van onder meer fysieke kracht en tactisch spel heeft rugby zich bewezen als instituut voor het ontwikkelen van beschaafde spelers. Of in de woorden van Winston Churchill: “Rugby is a hooligans game played by gentlemen.”

 

Meer weten? Neem contact met ons op!